Painting Arts to Trick the Eye

Napisal

Najboljši slikarji razumejo, da si prizadevajo ustvariti iluzijo. Vitkost roke, ki je predstavljena skupaj s slikarsko umetnostjo, je lahko še posebej prepričljiva, ko se skriva pred očmi - ko umetniki prevzamejo predmete, ki so skoraj diametralno nasprotni ravni površini njihovih platnov in delajo slike, ki odmevajo tako močno kot sam predmet .

Gibanje in fizično delovanje sta zgledna predmeta takšne formalne igre. Lahko bi pričakovali, da bo šlo za padec čopiča in pigmenta, toda ko se zdravijo z inovacijami, se moč in moč gibanja dejansko lahko povečata. Tovrstno inovacijo najdemo v delu mnogih slikarjev, ki delajo danes.

Greak Motion Garyja Ruddella

Gary Ruddell odkrije hitrost človeškega telesa v svoji sliki Birth of Modernism, v kateri je lik, ki se mu okoli vratu vrti svetlo rumen hula-obroč.

Okolje je abstrahirano in podobno je tudi figura, ki ji ciklonsko gibanje zamegljuje robove. Njegova široka drža, štrleča desna noga in sprednji potisk trupa kažeta na izjemno moč in silo njegovega gibanja. Njegova glava je črtasto razmazana, megleno rumen halo okoli delov telesa in sence pa kaže, da je energija, ki jo ustvarja, preveč, da bi jo lahko vsebovala ravnina slike.

Umetnica Alexandra Pacula v filmu Jade Reaction prikazuje frenetično energijo mestne krajine, ki jo žvižga. Umetnik z vsako gestovalno znamko barve ustvari optične učinke, ki jih doživi, ko se ponoči hitro giblje skozi neonsko osvetljeno mesto. Ko se odskočite okoli, se zdi, da je videti tudi predmet vašega očesa. Pacula sinkopiranje gibanja pa je proučena in namerna. Če bi kompozicija odvzela celo en element, bi pustila izjemno praznino.

Eric Zener je voda v gibanju

Eric Zener je na Portalu št. 2 gledalce obdržal ob bazenu, tako kot je nekdo ali nekaj ustvaril slikovit popoln pljusk na površini vode. Vzrok premika je malo pomemben. Namesto tega je poudarek na svetlobnih učinkih vode v gibanju. V ta namen umetnik prikazuje gibanje vode na več načinov: pregleden zaslon, skozi katerega lahko vidimo odseve modre površine vode in zelenja dreves in grmovnic onstran ustja bazena; penasto kopičenje mehurčkov v središču brizga.

Dablji bele barve kažejo na oddaljene slabe kapljice vode, udarci s ščetkami po mokri površini desne strani brizga pa dajejo občutek gibanja vode.

Mogoče niso zajci iz klobukov ali drhteči pomočniki, ki so jih žagali na pol, ampak prevoz predmeta iz tridimenzionalnih v dve je mojstrska iluzija, ki jo je treba obvladati pri slikanju umetnosti v reprezentativnem slogu.

Dajanje gledalcem vaše slike vizualno pot do "potovanja" je tudi bistvena slikarska spretnost. Omogoča vam, da se čim bolj približate dejanskemu prevozu gledalcev. Razlika je med sliko, ki jo preprosto vidite, in tisto, ki jo doživite.

Če to odmeva z vami tako močno kot pri meni, potem razmislite o dodajanju barve Jonesana Vloothuisa 34: Ustvarite vizualne poti v svojih slikah na seznam virov umetniške tehnike, da boste lahko samozavestno zasledili številne poti svoje ustvarjalnosti in uspeh. Prijavite se za Paint Along 34 zdaj in uživajte!

Članki kategorije:
Umetnost
Delnice